Cizrna je vskutku kouzelná plodina. Otevřete si konzervu cizrny, nebo uvaříte vlastní a cizrnu použijete kam jen budete chtít, třeba do cizrnových Blondies. Zbude vám nálev, voda ve které se vařila, a ten vylejete... Ale ne! Ten si schováte, protože i ten se dá využít a budete se moc divit, jak a jak chutně!
Nálev se dá použít třeba na veganské/bezvaječné sněhové pusinky. Já jsem však včera objevila i jiné využití a to v podobě majonézy. Chuťově je naprosto skvělá a téměř nerozeznatelná od "skutečné".
Veganská cizrnová majonéza
Množství: cca 250 ml
Čas: 5 minut
- 4 PL nálevu z cizrny
- 1 ČL dijonské hořčice
- 1 ČL citronové šťávy
- 250 ml oleje
- Do šlehací nádoby nadávkujeme všechny suroviny.
- Ruční mixér s mixovacím nástavcem ponoříme na dno nádoby.
- Spustíme mixér a pomalu vytahujeme nahoru.
- Během 10-15 s máme hotovou majonézu, kterou můžeme dál dochucovat - česnekem, kořením, udělat z ní tatarku, použít na salát, tak jak jste zvyklí používat klasickou majonézu.
Video s důkazem, jak je snadné tuto majonézu vytvořit najdete na mém Instagramu. Vzhledem k tomu, že tato majonéza není tvořená vejcem, vydrží vám v lednici delší dobu čerstvá a to se hodí. Na druhou stranu, je tak jednoduché ji vytvořit, že by to zvládlo i malé dítě a tak můžete mít doma majonézu vždy po ruce. Protože jak říká přítel, majonéza se vždycky hodí :-D
Žádné komentáře:
Okomentovat