úterý 6. února 2018

NADÝCHANÉ OVESNO-TVAROHOVÉ LÍVANCE S JABLKEM

Výborné snídaňové lívance vznikly, jak už to tak bývá, z mé klasické improvizace a experimentu. Ale vzhledem k rychlosti, jakou byly snědeny, mi bylo jasné, že jsem trefila do černého. Jsou voňavé po skořici, vláčné a taky celkem zdravé jídlo pro začátek dne :) 



Nadýchané ovesné lívance
Čas přípravy: 20-30 minut
Množství: 12-16 lívanců

  • 2 vejce
  • 1/4 nízkotučného tvarohu
  • 5 - 6 lžic ovesných vloček
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička medu
  • 1/2 jablka 
  • skořice, rozinky


  1. Oddělíme žloutky od bílků a bílky vyšleháme - ne úplně do tuha. 
  2. Žloutky s tvarohem, medem, ovesnými vločkami a přibližně půl deci vody rozmixujeme na hladké těsto. 
  3. Jablko nastrouháme na hrubém struhadle a spolu s rozinkami (které mohou být předem namočené), skořicí a práškem do pečiva přidáme k ovesnému těstu.
  4. Nakonec špachtlí vmícháme bílkový sníh.
  5. Smažíme na pánvi potřené tenkou vrstvou kokosového oleje, ghee nebo pokud máme dobrou pánev, tak na sucho. 
  6. Zdobíme čím máme rádi, jogurt, tvaroh, marmeláda, ovoce, další skořice, javorový/datlový či jiný sirup. 

Kontrola kvality proběhla! :-) 


Žádné komentáře:

Okomentovat