Výborné snídaňové lívance vznikly, jak už to tak bývá, z mé klasické improvizace a experimentu. Ale vzhledem k rychlosti, jakou byly snědeny, mi bylo jasné, že jsem trefila do černého. Jsou voňavé po skořici, vláčné a taky celkem zdravé jídlo pro začátek dne :)
Čas přípravy: 20-30 minut
Množství: 12-16 lívanců
- 2 vejce
- 1/4 nízkotučného tvarohu
- 5 - 6 lžic ovesných vloček
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička medu
- 1/2 jablka
- skořice, rozinky
- Oddělíme žloutky od bílků a bílky vyšleháme - ne úplně do tuha.
- Žloutky s tvarohem, medem, ovesnými vločkami a přibližně půl deci vody rozmixujeme na hladké těsto.
- Jablko nastrouháme na hrubém struhadle a spolu s rozinkami (které mohou být předem namočené), skořicí a práškem do pečiva přidáme k ovesnému těstu.
- Nakonec špachtlí vmícháme bílkový sníh.
- Smažíme na pánvi potřené tenkou vrstvou kokosového oleje, ghee nebo pokud máme dobrou pánev, tak na sucho.
- Zdobíme čím máme rádi, jogurt, tvaroh, marmeláda, ovoce, další skořice, javorový/datlový či jiný sirup.
Kontrola kvality proběhla! :-)
Žádné komentáře:
Okomentovat