Správný nedělní oběd není takový, jaký má být, pokud mezi chody nefiguruje polévka. Nejlépe hovězí vývar, třeba s knedlíčky. Ale knedlíčky nemusí být jen játrové, už jste zkoušeli třeba drožďové? Ano, možná jejich příprava není úplně voňavá, ale chuť je naprosto dokonalá. Ale já vám dnes nepřináším obyčejné drožďové knedlíčky, ty moje jsou navíc s bramborou.
Pojďte se podívat, jak na ně, protože víkend se blíží. A vlastně, taková dobrá polévka se může jíst kdykoliv, ne jen v neděli k obědu, no ne?
Čas přípravy: 30 minut
Množství: 20-25 knedlíčků
- 1/2 cibule
- 1 lžíce másla
- 1 kostka droždí
- 1 vejce
- 2 lžíce strouhanky
- 4 lžíce polohrubé mouky
- 1 vařená brambora
- petržel (či jiná zelená bylinka)
- 1 lžička sušených paprikových floků
- sůl, pepř, domácí vegeta
- Bramboru oloupeme a uvaříme v osolené vodě do měkka, rozmačkáme na kaši.
- Cibuli nakrájíme na jemno a na másle smažíme dozlatova.
- Do pánve k cibuli rozdrobíme kostku droždí a mícháme, dokud se nerozpustí.
- Přendáme do misky a necháme zchladnout.
- Přidáme vejce, bramboru a postupně strouhanku a mouku.
- Osolíme, opepříme, přidáme domácí vegetu (není nutná). Bylinky posekáme na jemno a vmícháme spolu s paprikovými floky.
- Dáme vařit vodu a dvěma lžícemi tvoříme malé noky, které zaváříme cca 2-4 minuty.
- Podáváme jako vložku do polévky.
I would taste it
OdpovědětVymazat