čtvrtek 7. února 2013

Jak jsem si dělala zásoby - BBQ omáčka

Je to jen něco málo přes týden, kdy jsem poprvé přišla s Barbecue omáčkou, podle (téměř) vlastního receptu a použila ji dohromady s kuřecími křidýlky. Doma sklidila takový úspěch, že jsem přemýšlela nad repete. Ale ne jen tak nějaké, ale pořádné. Pohrávala jsem si s myšlenkou, že bych si tento lahodný roztok, tuto úžasnou marinádu, chutnou omáčku, udělala plný velký hrnec a uchovala ve sklenicích jako marmeládu :-) A jelikož mám doma mlsouna obecného, poddruh všežravý, tak se tenhle nápad setkal s nadšeným ohlasem. 

Původní recept naleznete pod odkazem výše nebo v historii blogu. Já se rozhodla udělat velkou zásobu, a použila jsem 2,5 násobek receptu. Měla jsem doma láhev kečupu, který mi samotný až tak nechutnal, ale do omáčky se dobře hodil.

Velké množství medu a cukru v hrnci krásně bublalo a vířilo až jsem se bála, že nastane "Hrnečku, vař!", to by byla zase jiná pohádka, kterou bych nerada potom uklízela ze sporáku... :-) Všechno ale zůstalo tam kde mělo, v hrnci, a já si mohla připravit skleničky na uschování. Použila jsem jednu velkou a jednu malou skleničku od nějaké majonézy, a ještě na mě čekala kuřecí stehýnka, nedočkavá na koupel v teplé omáčce. 



Výsledek se rovnal maně nebeské, kuřecí stehna jsem pekla v zapékací misce v řádné vrstvě omáčky a podávala s rýží. MŇAM! Zbylou omáčku jsem nadávkovala do dvou sklenic a už doma padl návrh na pečená žebírka s omáčkou... Není to ten nejlepší důkaz, že to stojí za vyzkoušení? Pokud jste se odhodlali a vyzkoušeli, určitě mi o tom nezapomeňte napsat do komentářů :-)




Dobrou chuť :)

3 komentáře:

  1. Tak odhodlání nechybí, jen to udělání ano :-).
    Jo kdyby byla kuřata velikosti čuníka aby šla ještě lépe obírat, tak bych neměla obavu o apetit svého líného muže.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je jednoduché, nalož místo kuřete čuníka :-)

      Vymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat