Původní recept naleznete pod odkazem výše nebo v historii blogu. Já se rozhodla udělat velkou zásobu, a použila jsem 2,5 násobek receptu. Měla jsem doma láhev kečupu, který mi samotný až tak nechutnal, ale do omáčky se dobře hodil.
Velké množství medu a cukru v hrnci krásně bublalo a vířilo až jsem se bála, že nastane "Hrnečku, vař!", to by byla zase jiná pohádka, kterou bych nerada potom uklízela ze sporáku... :-) Všechno ale zůstalo tam kde mělo, v hrnci, a já si mohla připravit skleničky na uschování. Použila jsem jednu velkou a jednu malou skleničku od nějaké majonézy, a ještě na mě čekala kuřecí stehýnka, nedočkavá na koupel v teplé omáčce.
Výsledek se rovnal maně nebeské, kuřecí stehna jsem pekla v zapékací misce v řádné vrstvě omáčky a podávala s rýží. MŇAM! Zbylou omáčku jsem nadávkovala do dvou sklenic a už doma padl návrh na pečená žebírka s omáčkou... Není to ten nejlepší důkaz, že to stojí za vyzkoušení? Pokud jste se odhodlali a vyzkoušeli, určitě mi o tom nezapomeňte napsat do komentářů :-)
Dobrou chuť :)
Tak odhodlání nechybí, jen to udělání ano :-).
OdpovědětVymazatJo kdyby byla kuřata velikosti čuníka aby šla ještě lépe obírat, tak bych neměla obavu o apetit svého líného muže.
Tak to je jednoduché, nalož místo kuřete čuníka :-)
VymazatTento komentář byl odstraněn autorem.
OdpovědětVymazat