pondělí 27. března 2017

Veganská majonéza - Majonéza z cizrnového nálevu

Cizrna je vskutku kouzelná plodina. Otevřete si konzervu cizrny, nebo uvaříte vlastní a cizrnu použijete kam jen budete chtít, třeba do cizrnových Blondies. Zbude vám nálev, voda ve které se vařila, a ten vylejete... Ale ne! Ten si schováte, protože i ten se dá využít a budete se moc divit, jak a jak chutně! 

Nálev se dá použít třeba na veganské/bezvaječné sněhové pusinky. Já jsem však včera objevila i jiné využití a to v podobě majonézy. Chuťově je naprosto skvělá a téměř nerozeznatelná od "skutečné". 

Veganská cizrnová majonéza

Množství: cca 250 ml
Čas: 5 minut

  • 4 PL nálevu z cizrny
  • 1 ČL dijonské hořčice
  • 1 ČL citronové šťávy
  •  250 ml oleje

  1. Do šlehací nádoby nadávkujeme všechny suroviny.
  2. Ruční mixér s mixovacím nástavcem ponoříme na dno nádoby.
  3. Spustíme mixér a pomalu vytahujeme nahoru. 
  4. Během 10-15 s máme hotovou majonézu, kterou můžeme dál dochucovat - česnekem, kořením, udělat z ní tatarku, použít na salát, tak jak jste zvyklí používat klasickou majonézu. 


Video s důkazem, jak je snadné tuto majonézu vytvořit najdete na mém Instagramu. Vzhledem k tomu, že tato majonéza není tvořená vejcem, vydrží vám v lednici delší dobu čerstvá a to se hodí. Na druhou stranu, je tak jednoduché ji vytvořit, že by to zvládlo i malé dítě a tak můžete mít doma majonézu vždy po ruce. Protože jak říká přítel, majonéza se vždycky hodí :-D

Žádné komentáře:

Okomentovat