Druhým důvodem proč nekulinařím, je to, že se celá má část kuchyně a vlastně i veškerého našeho majetku přesunula na západ od Prahy. Přesněji do Plzně.
Posledních pět dní proběhlo v naprosto hektickém duchu. Den první - stěhování, ani se snad nebudu rozepisovat, co vše z toho, co se mohlo pokazit, se pokazilo... Snad jen, dodávka bez nafty, benzínka daleko, nedobíjející se baterka, šílené vedro... ve výsledku jsme tahali věci z dodávky snad až do jedenácti v noci. Byt se nám zaplnil množstvím krabic a různých částí skříně a postele.
Všechno všude, a to ještě není vše, někde za rohem se skrývají další dvě krabice.
Tak ta půjde pryč, nesvítí ani neodsává... a hlavně je ošklivá!
Plynová trouba! Toho jsem se nejvíc bála, hřeje to jen zespoda, navíc se nedá odhadnout teplota (nebo aspoň někdo jako já, rozmazlený elektrickou s horkovzduchem, to neumí odhadnout), jak já budu péct? Nakonec jsem se odhodlala už den třetí a zkusila plněnou focacciu s mozzarelou, slaninou, cibulkou a sušenými rajčaty. Kupodivu se mi ani nepřipálila, ale možná to bylo tou kachlí na dně trouby a rendlíkem s vodou. Každopádně, pro příště vím, že v plynové troubě (alespoň té naší) se vše peče déle jak v elektrické... Dobré vědět, no ne? :-)
Bububu, tady bude ještě práce.
Tahle kuchyně sice není mňam, ale my to vylepšíme, slibuji :-)
Mějte se krásně, držte nám palce, ať to všechno zvládneme a snad brzy zase u nějakého dobrého receptu!
A hlavně, nenechte si zkazit chuť neustálým vedrem.
No potěš koště :D Tak to je masakr - myslím především tu barevnou kombinaci. Ale vy si to tam uděláte pěkný ;) Jinak plynovou troubu ti nezávidím, ale buď ráda, že funguje. V minulým nájmu sice šla zapálit, ale pak zhasla a plyn šel dál :)
OdpovědětVymazatTěším se na kolaudaci
Adéla
No, taky nejsme růžovou nadšeni. To byl sestry pokus o vylepšení klasických kovových ošklivých zrůdných skříněk. Doufám, že to budeme mít hezké co nejdřív :-) Už teď je to lepší jak na fotkách v článku :-)
Vymazat