Derby, Esíčka, Koka! Každý je zná, každý je miluje a kdo tvrdí že ne, tak si je kupuje aspoň potají. Taky Vás vždycky štvalo, jak málo těch lahodných sušenek v balení vlastně je? Vychutnáte si jedno, druhé... a za chvíli jsou na dně už jen drobky. A nedej Bože, abyste se o ně snad museli s někým dělit! Co tahle si je udělat doma, přesně tak, jak je máte rádi? A budou lepší, bez éček a jiných pochutin, a hlavně... hlavně jich bude víc! :-) Takže, pokud máte rádi kokosovo-čokoládové sušenky KOKA, neváhejte a čtěte dál.
Stránky
▼
středa 30. října 2013
Dýňový cheescake
Dnešní článek bude pokračováním předchozího a hlavně bude moc moc dobrý. Vlastně naprosto úžasný, protože bude o podzimní perle v podobě dýňového cheescaku, voňavém po skořici, skoro jako předzvěst Vánoc. Potěší duši i tělo vůní, strukturou i veselou podzimní barvou. Zvláštní bude článek proto, že to v podstatě dvoučlánek, a taky proto, že recept najdete někde úplně jinde - a to na blogu mé kamarádky Míši, která mě svým neutuchajícím pečícím entuziazmem nakazila :-) Nebyla bych to opět ale já, kdybych si v každém z koláčů neudělala nějakou svojí úpravu. Pojďme se na ně podívat!
pondělí 28. října 2013
Čokoládovo-kávový koláč s chilli
Dnešní článek bude tak trochu jiný než ostatní. A hlavně bude moc moc dobrý. Vlastně naprosto úžasný, protože bude plný sladkých koláčů - luxusního čokoládovo-kávového a podzimní perly v podobě dýňového cheescaku. Zvláštní bude článek proto, že to v podstatě dvoučlánek, a taky proto, že recepty najdete někde úplně jinde - a to na blogu mé kamarádky Míši, která mě svým neutuchajícím pečícím entuziazmem nakazila :-) Nebyla bych to opět ale já, kdybych si v každém z koláčů neudělala nějakou svojí úpravu. Pojďme se na ně podívat!
středa 16. října 2013
Podzimní dýňová polévka
Znáte to, blíží se podzim. Dny jsou kratší a kratší, počasí studenější a ufoukanější a čím dál víc protivnější. Chtělo by to něco na zahřátí a na lepší náladu. A co by to mělo být jiného než vesele oranžová, voňavá, hustá a teplá dýňová polévka? S opraženými dýňovými semínky, kapkou smetany na vrch. Končí sezona dýní a pokud jste ji doteď neměli odvahu vyzkoušet, máte poslední možnost to napravit. Tak hurá na zahrádku, na farmářské trhy nebo v nejhorším do supermarketu. Jdeme vařit dýňovou polévku!
úterý 15. října 2013
Domácí rohlíky a houstičky
Možná si je ještě pamatujete, možná jste tak mladí, že takzvané "osmdesátkové rohlíky" nepamatujete. To jsou takové ty rohlíky, které se daly koupit dřív. Z vnějšku křupavé a vevnitř nadýchané a vatové, voňavé po másle a nádherně křehoučké. Na mém oblíbeném pečícím serveru Pečempecen se rozmohla mánie rohlíků "jako kdysi" a nešlo jinak a i já jsem je musela zkusit. Při prvním pokusu to byly rohlíčky, pěkně zatočené usměvavé, makové a sezamové, při pokusu druhém jsem se rozhodla pro houstičky. No pojďme se na ně podívat :-)